sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Puikot jälleen vauhdissa

Kesä on ollut hyvin sateinen, mutta siitä huolimatta olemme tehneet runsaasti muutoksia puutarhassa. Kutominen onkin ollut ansaitulla kesätauolla ja nyt vasta syyskuussa on ruvennut puikot jälleen kiinnostamaan. Eilen keräsimme viimeiset tomaatit kasvihuoneesta ja puutarhan laitto talvitiloille on alkanut. Vielä on puuhaa kovasti. Mutta sateiden runsastuessa syksyä kohden on myös alkanut jälleen langat muodostua silmukoiksi ja sukkia on valmistunut jo jokunen pari. Kuvausjalatkin pistäytyivät kotosalla, niin sain jotkut sukat kuvattuakin.
Tein toiset samanlaiset Anelmaiset kuin aikaisemminkin. Näissä vain jalkaterä on lyhyempi. Vaikka koko on noin 37, ovat nämä hieman isot pienijalkaisen tyttäreni jaloissa. Mutta eipä anneta sen häiritä. Varastoista onneksi löytyi vielä kaikkia värejä, joita edellisissä käytin, joten ei ollut mahdotonta toteuttaa sukkia haluavan toivetta.
 Anelmaisten malli on edelleen yhtä kutkuttava ja koukuttava, vaikka olen jo muutamat tehnytkin. Sukassa tapahtuu koko ajan jotain, joten kutominen on hyvin mielekästä. Työhön ei ehdi kyllästyä, vaan se valmistuu aivan huomaamatta. Kukat ja terälehdet vievät vain yllättävän kauan aikaa ja aikamoinen näpertely niissä ja niiden kiinnittämisessä onkin. Areenasta on tullut kuunneltua aika monta kuunnelmaa samalla kun näitä ja muitakin neuleita on tehnyt.
Malli: Anelmaiset by Anelma Kervinen
Lanka: Novita 7 veljestä yhteensä 225 g, koko 37
valkoinen, vaalean harmaa, polaris, lila ja nostalgia. 
Puikot: Bampuiset nro 3,5

2 kommenttia:

  1. Minusta nuo sukat olisivat ihan kivat ilman noita ylimääräisiä härpäkkeitä. Ainakaan pitsejä en itse laittaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ensin luulin, mutta käytössä tuo joustava pitsi pitää sukan mukavasti ylhäällä. Käyttömukavuus paranee vain.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.