sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tuttavuus FB:stä - Sirkka

Pitkäperjantaina törmäsin netissä tähän paljon kudottuun malliin etsiessäni jotain uutta puikoille. Malli on nimeltään Sirkka. Facebookin neuleryhmässä tällä on tehty aika monet sukat, joten päätin kokeilla. En vain löytänyt mistään tarinaa, mistä tämä malli on tullut, mutta paljon sitä on jaettu eri lähteissä. Saman pitsikaavion olen kyllä nähnyt myös muissa yhteyksissä, joten ehkä se on kehittynyt kuten muutkin perinteiset sukkamallit. On vain kokeiltu jotain pitsineuletta ja todettu se hyväksi sukanvarteen. Mallia on kudottu monia pareja hieman paksummasta langasta ja niin päätin kokeilla myös itse sitä lankalauantaina.
Malli sopii hyvin helposti saatavissa ja yleisesti käytössä olevalle Novitan seitsemän veljestä langalle. Valitsin näihin sukkiin syklaamin sävyisen langan varastoistani ja loin 48 silmukkaa puikoille. Alun 2o2n resorin tein 3,25 puikoilla 10 kerrosta korkeaksi ja sitten pitsineuleen nro 3,5 puikoilla. Neulemallin oppii nopeasti ulkoa. Se on kuusi silmukkaa leveä ja sukan varresta tulee aika väljä. Neulos ei kiristä.
Tässä pitsineulekaavio vielä itselle muistilapuksi, niin voi tehdä muulloinkin tällä ohjeella sukat.

Kantapään tein ihan sen mitä aina muulloinkin ja kiilakavennukset joka toinen kerros. Jalkapöydän päällä jatkoin pitsineuletta kahdella puikolla kutoen jalkapohjassa sileää ja kun tuli kärkikavennusten aika, tein ne kummassakin reunassa kutoen ensin yhden silmukan oikein ja sitten kaventaen joka toisen puikon lopussa ja joka toisen alussa. Kavennuksista muodostui nauhat sukan sivuun. Pitsineuletta en jatkanut enää kavennusten aikana.
Malli: Tuttavuus FB:stä, Sirkka, koko 38
Lanka: Novita 7 veljestä, 98 g
Puikot: Ruusupuiset, 3,25 ja 3,5

Ps. Lankalauantaina ehdin aamusta pistäytymään luottolankaliikkeessäni Laihialla. Ahkeraliisassa oli -25% kaikki, joten vähän täydensin varastoani. Löysithän sinäkin hyviä lanka-aleja lankalauantain tapaan?

15 kommenttia:

 1. Hienot! Minulla kanssa tämä malli odottamassa vuoroaan 😊

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat, tässäpä taas yksi malli tehtävien listalle...

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat Sirkat. Hyvä väri kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat! Täytyy laittaa malli muistiin. =)

  VastaaPoista
 5. luetaanko tota kaavioo alhaalta ylös vai toisinpäin? :)
  Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallikaaviota luetaan ihan kuin muitakin kaavioita eli aloitat alhaalta oikealta. Alin rivi on siis ensimmäinen rivi.

   Poista
  2. Kiitos. Näin arvelinkin mutta oon niin tuore näissä hommissa etten oikein vielä uskalla luottaa omaan päähän. Ihanat sukat. :)

   Poista
 6. Tää on kiva malli, ja pitkään on ollu mietinnässä tehdä siitä sukat. Pipoon tää sopii myös oikein hyvin. Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat ja paaaljon kiitoksia mallipiirroksesta. Olen näitä katsellut sillä silmällä, että varmaan lainaan tätä mallia, jos sallinet?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.